top of page

15-DAAGSE ISRAËL SENIORENREIS naar 
Tiberias en Jeruzalem

Ontdek en ervaar met Groepsreizen Israël, het Beloofde Land van Gods volk, land van de Bijbel. Een unieke belevenis!
SPECIAAL VOOR SENIOREN EN MINDER MOBIELEN
Meldt u zich vast aan!!!

v.a. € 2150

15
dagen
BESCHRIJVING:

MazzelTov Groepsreizen Israël organiseert onvergetelijke en betaalbare reizen en vakanties naar Israël, het Beloofde Land van Gods volk en land van de Bijbel.

In het voorjaar/najaar organiseert MazzelTov Groepsreizen bij voldoende interesse en aanmelding een 15-daagse seniorenreis of voor minder mobiele personen naar Israël naar Netanya e.o. (aan de Middellandse Zee) en naar Jeruzalem e.o. We verblijven in een week in een Hotel Margoa in Nethanya direct nabij het strand van de Middellandse Zee. We bezoeken er verschillende bezienswaardig-heden in de omgeving en in Galilea, zoals bijvoorbeeld Haïfa, Akko, Caesarea, Megiddo, de Karmel, Jaffa/Tel Aviv. Ook verblijven we ervoor of erna een week in Jeruzalem e.o. in Hotel Holy Land (nabij de oude stad) of Hotel Lev Yerushalayim. In Jeruzalem brengen we natuurlijk uitgebreid bezoek aan de Olijfberg, de Westelijke muur, de oude stad en de graftuin. Ook bezoeken we er een of meer musea. Op een vrije dag kunt u misschien en vrijblijvend (georganiseerd) een bezoek brengen aan het holocaust museum Yad Vashem. Ookmaken we kennis met de omgeving zoals de Dode Zee of Judea woestijn (met o.a. Hebron). Tijdens deze unieke reis maakt u uitgebreid kennis met de prachtige natuur en vegetatie in deze regio's, zoals de vele aangeplante bomen. We bezoeken in een rustig tempo plaatsen met (Bijbelse) bezienswaardigheden. Op de verschillende plaatsen en bij bezienswaardigheden zullen we samen lezen in de Bijbel over die plaats. Vanwege het rustige tempo is deze reis uitermate geschikt en bedoeld voor senioren (55+) en minder mobiele personen. Personen in een rolstoel of die anderszins hulp of verzorging nodig hebben dienen zelf voor begeleiding te zorgen.

PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF:

De reissom voor deze complete reis bedraagt circa € 2.150,- all-in*. (*Dit betreft een complete reis en betaling p.p. voor 1 st. handbagage 10 kg, 1 st. koffer per echtpaar/2-reizenden) transport in Israël, hotel o.b.v. HP en evt. toegangsprijzen. Maar excl. toeslagen voor halve koffer/1 persoonsreis, verplichte fooien, reis-, annulerings- en ziektekostenverzekeringen.)

Ontdek het (voorbeeld) reisprogramma

Hieronder treft u een voorbeeld aan van het dagprogramma voor deze groepsreis naar Nathanya en Jeruzalem e.o. zoals dat er uit zou kunnen zien.  

 

Bij de vaststelling van een programma houden we rekening met te maken reisafstanden en daar-door lengte van reisdagen, maar ook met de gemiddelde leeftijd van de groep. Een programma is altijd onder voorbehoud en kan ter plekke door omstandigheden ten alle tijde enigszins afwijken.

Dag 1 Reisdag (vrijdag):

Dag van vertrek. we vliegen van Schiphol-Tel Aviv. Na aankomst worden we met bagage per bus naar ons hotel in Netanya gebracht. (Het kan ook zijn dat we eerst naar Jeruzalem gaan ipv Netanya als dat voor de hotels en of planning beter past het week programma wordt dan waar mogelijk omgedraaid). In het hotel gaan we 's avonds dineren en 's ochtends ons ontbijt nuttigen. Na diner kan het voorkomen dat we een avondsluiting houden (in overleg). Tijdens de avondsluiting zingen we enkele Opwekkings(Israël)liederen, houden een korte evaluatie of een (Bijbel)studie of overdenking en sluiten we af met gebed en programma van de volgende dag. Let op op vrijdagavond begint bij zonsondergang de Shabbat (de Israëlische rustdag). De winkels zijn dan gesloten en er rijdt geen openbaar vervoer. De shabbat duurt tot zonsondergang de volgende dag (zaterdag). Let op: 's ochtends maakt u in principe bij het ontbijt uw eigen lunchpakketje klaar voor onze picknick tussen de middag. Ook nuttigen we iedere maaltijd gezamenlijk en beginnen we vooraf met een gebed en sluiten het eten ook weer met een dankgebed af. 

Dag 2 Shabbat (zaterdag): Bezoek aan de Karmel

Omdat het vandaag Shabbat is brengen we een bezoek aan een Messiaanse gemeente (in het noorden is dat HaKehilat Karmel in Isfya op de berg Karmel. We drinken eventueel vooraf koffie en brengen na de dienst een bezoek aan de plek waar Elia een offer bracht en afrekende met de Baäl priesters. Onderweg er naartoe brengen we ook een bezoek aan een locale Druzen marktje. 

Dag 3 Zondag (rustige dag met een korte dienst); 

Vandaag is het zondag en respecteren we deze als rustige dag met een korte dienst of samenkomst en prediking met een passend thema aangaande Israël. Na de dienst drinken we gezamenlijk koffie / thee. De rest van de dag bent u vrij. Let op de winkels zijn ook weer geopend.

Dag 4 Bezoek aan Caesarea en eventueel Megiddo (maandag):

\We reizen per bus in de morgen naar Caesarea en brengen er een bezoek aan het aquaduct en het National Park met archeologische opgravingen en een Romeins Theater. Daarna rijden we mogelijk naar Megiddo voor een bezoek aan een opgraving van het 7000 jaar oude stadje. Na dat bezoek brengt de bus ons terug naar ons hotel. Het kan ook zijn dat we een halve dag rust houden en Megiddo op een andere dag bezoeken.

Dag 5 Hoteldag met informatie over de regio (dinsdag)

We hebben vandaag een rustige hoteldag met in de ochtend een bijeenkomst gericht op informatie of toelichting over Caesarea en de regio. Tijdens een van de hoteldagen kan het ook zijn dat we iemand uit het land uitnodigen voor een presentatie van hun werkzaamheden en leven in Israël.

Dag 6 Bezoek aan Akko en Haifa / bezoek aan de berg Gerizim en Shilo 

Vandaag maken we een mooie bustocht naar Akko. We brengen daar eerst een bezoek aan een  sierraden winkel en vervolgens bezichten we de 4000 jaar oude benedenstad. Na de lunch vertrekken we naar Haïfa, waar we door doorheen rijden en de berg oprijden met een prachtig uitzicht over de Middellandse zee.

Zoals de titel zegt kan het ook zijn dat we vandaag de berg Gerizim in hartland van Samaria bezoeken en Shilo waar de tabernakel heeft gestaan.

Dag 7 Rustige hoteldag en of winkelen (donderdag)

Vandaag hebben we weer een rustige hotel dag. Misschien drinken we samen koffie of thee in een koffiehuisje van de broer van een kelner in Hotel Margoa waarna u vrij bent om naar het strand te gaan of te winkelen of anderszins.

Dag 8 Bezoek aan Tel Aviv en/of Jaffa (vrijdag)

Vandaag verlaten we na het ontbijt ons hotel in Nethanya en brengen we een bezoek aan Tel Aviv en of alleen aan Jaffa. In Jaffa maken we prachtige wandeling door het oude stadje en brengen we een bezoek aan het huisje van Simon de Leerlooier en de haven met de zee en drinken we gezamenlijk ergens nabij de vis van Jona koffie. Waarschijnlijk gaan we picknicken in het nabij gelegen park. Na het bezoek van Jaffa rijden we door naar ons Hotel Holy Land of Lev Yerushalayim in Jeruzalem. Hier verblijven we de tweede week van deze unieke reis.Indien mogelijk brengen we een bezoek aan de Westelijke muur (bekend als Klaagmuur) voor het begin van de Shabbat.

Dag 9 Bezoek aan de Olijfberg en Getsemané (zaterdag/Shabbat)

Vandaag is het weer Shabbat en brengen we in Jeruzalem (per lokaal OV) een bezoek aan de Olijfberg. We gaan daar rustig zitten en hebben vandaar een prachtig uitzicht over de oude stad. Hier krijgt u uitgebreide informatie over wat u ziet van de (oude) stad. We wandelen vervolgens (en voor wie mogelijk) naar beneden langs de kerk met de Traankruik naar de tuin van Getsemané, Hierna wandelen we of indien nodig gaan we per OV gezamenlijk terug naar ons hotel. De rest van de dag bent u vrij. 

Dag 10 Zondag (korte dienst en vrije dag)

Vandaag is het weer zondag. We ontbijten iets later en houden daarna een korte dienst. Na de dienst drinken we samen koffie in de zaal van het hotel. Daarna is iedereen vrij. Het kan zijn dat we 's middags voor wie wil een wandeling door een deel van de oude stad maken.

Dag 11 Bezoek aan Westelijke muur en Bar Mitsjwa (maandag)

Vandaag gaan we weer naar de oude stad en bezoeken we Bar Mitsjwa bij de Westelijke muur. Ook brengen we  een bezoek aan de Joodse wijk of maken we een wandeling door een van de tunnels van Jeruzalem (bijvoorbeeld de watertunnel in de stad van David of de Westelijke Muur tunnel). Daarna gaan we weer naar het hotel en bent u de rest van de dag weer vrij.

Dag 12 Bezoek aan een museum en Menahé Yehuda (dinsdag).

Vandaag brengen we een bezoek aan een van de vele musea in Jeruzalem. We rijden er per OV naartoe. Daarna brengen we terugweg nog een bezoek aan de Joodse markt Menahé Yehuda.

Dag 13 Bezoek aan Massada en Dode Zee (woensdag)

Vandaag brengen we een bezoek aan de regio van de Dode Zee. We bezoeken er eerst de Massada. we gaan per kabelbaan omhoog en indien mogelijk wandelend terug. Na bezoek aan de Massada gaan we naar de Dode Zeven krijgt u de gelegenheid om te drijven en daarna tijd voor de nabij gelegen winkels te bezoeken.

op de terugweg naar  Jeruzalem maken we mogelijk nog een stop bij een of meerdere bezienswaardigheden

Dag 14 Vrije dag (donderdag).

Deze laatste volle dag is in principe een een vrije dag. Maar het kan ook zijn dat we 's ochtends nog een busrit maken door Judea naar Ber Sheva. U kunt indien gewenst in ieder geval 's middags nog de stad in voor een bezoek aan een van de winkels voor wat souvenirs. U zou deze (mid)dag ook een bezoek kunnen brengen aan het holocaust museum het Yad Vashem.

Dag 15 Reisdag (vrijdag)

Vandaag is de dag van onze terugreis. We rijden na het ontbijt eerst met onze bus naar een uitzichtpunt en mogelijk langs de Amerikaanse Ambassade via Ein Karen (geboorteplaats van Johannes de Doper) naar het vliegveld Ben Gurion bij Tel Aviv; vandaar vliegen we terug naar Amsterdam.

MazzelTov Reizen biedt u middels deze reis een unieke en geweldige ervaring en belevenis in Israël, het beloofde land van God voor Zijn volk. 

Nog slechts 4 plaatsen beschikbaar...
MELDT U VAST AAN!!!
Reisplan volgt bij voldoende aanmelding
zomer/najaar 2021/2022
15 dagen met vertrek
ca. 25 april 2023
 PLANNING (overzicht alle reizen):

 

      2023​

Staat uw gewenste reisdatum er (nog) niet tussen?

Meldt u dan toch zonder kosten of verplichtingen vrijblijvend aan

per mail (via info@mazzeltovreizen.nl of klik hier voor het Aanmeld

formulier) onder vermelding van uw naam, leeftijd, reis naar keuze

en uw gewenst reisperiode of maand voorkeur. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 16 personen) plannen we de reis alsnog

en krijgt u een aanbod per mail waarop u binnen een gestelde

termijn op kunt reageren. 

  • instagram-new-2016-logo-D9D42A0AD4-seeklogo_com
  • Facebook Social Icon
bottom of page